Events

Informatie over afgelopen en aankomende evenementen

 

Agenda 1e kwartaal 2023

14-12-2022

De relatie tussen de zwarte man en vrouw.

We hebben het jaar afgesloten met een mooi event voor de mannen en vrouwen. Het onderwerp was: De relatie tussen de zwarte man en vrouw.

Tijdens deze sessie o.l.v. @telezahh en @lm.95 hebben we o.a. gesproken over wat een relatie inhoud, de afstand tussen de zwarte man en vrouw en over kwetsbaarheid & communicatie.

We vonden het prachtig om de onderlinge begrip en eenheid te zien binnen de deelnemers.

Love naar alle brothers en sisters die aanwezig waren❤️

Lijkt het jou leuk om een keer deel te nemen aan één van onze sessies?

Hou onze socials in de gaten!

Shots by @meer.shotz
#blackmentalknl #relatie #black #kings #queens #unity #session #amsterdam

Het onderwerp van deze sessie was De kracht van kwetsbaarheid: Praten over depressie.

Tijdens deze waardevolle sessie hebben we het o.a. gehad over de bespreekbaarheid van een depressie binnen onze cultuur en het doorbreken van een depressie.

19-10-2022

De kracht van kwetsbaarheid: Praten over depressie

In opdracht van jongeren uit Amsterdam Zuidoost hebben wij een event gehost voor mannen afkomstig uit de Afrikaanse diaspora. Deze jongeren hebben zich de afgelopen weken ingezet voor de verbetering van de mentale gezondheid van mannen.

Het onderwerp van deze sessie was De kracht van kwetsbaarheid: Praten over depressie.

Tijdens deze waardevolle sessie hebben we het o.a. gehad over de bespreekbaarheid van een depressie binnen onze cultuur en het doorbreken van een depressie.

21-09-2022

Bindingsangst en Verlatingsangst deel 2

Na een korte zomerstop waren we vorige week weer terug met een BMT sessie. Dit keer met als onderwerp Bindingsangst & Verlatingsangst.

Tijdens deze mooie interactieve praatgroepsessie hebben wij mannen bij elkaar gebracht om o.a. te praten over de oorsprong van deze angsten, verschillende relaties en hoe we dit kunnen doorbreken.

15-07-2022

The Impact of Colorism

Colorisme is een aanhoudend bijproduct van racisme geworden dat tot op de dag van vandaag de witte suprematie hooghoudt.

Tijdens deze sessie o.l.v. @terra.dakota en @severiogemerts hebben we o.a. gesproken over wat colorism is, de impact ervan en de weg naar genezing.

Uit de sessie kwam vooral naar voren dat educatie en erkenning van colorisme sterke krachten kunnen zijn voor het ontmantelen van dit probleem.

01-06-2022

Childhood VS Adulthood

Tijdens deze sessie hebben wij gesproken over onze eigen opvoeding, het effect en gevolgen van de opvoeding en wat er nodig is in de opvoeding van zwarte jongens zodat ze bijvoorbeeld in de toekomst beter kunnen omgaan met hun emoties

06-05-2022

Us as a Unity: The Unity of love.

We hadden als doel om eenheid te creëren in de community met liefde als basis.

We hebben o.a. gesproken over black love, barrières die we tegenkomen in onze onderlinge man/vrouw relaties en waarom het belangrijk is om elkaar meer te upliften in de zwarte gemeenschap.

30-03-2022

A Black Men's Guide For Self care

Self care is enorm belangrijk. Het is geen luxe, het is een noodzaak voor onze emotionele, fysieke en spirituele gezondheid. Het is ook niet iets om je egoïstisch over te voelen.

Tijdens deze sessie hebben wij gesproken over onze fysieke/mentale gesteldheid, hoe self care ervoor ons uitziet en eenvoudige manieren om self care in ons leven te implementeren.

23-02-2022

Liefde & Daten als Zwarte man.

Tijdens deze sessie hebben wij gesproken over de verschillende definities van liefde en wat het betekent voor ons. We zijn dieper ingegaan op hoe we liefde hebben ervaren vanuit onze ouders. Daarnaast hebben we gesproken over hoe het is om als zwarte man te daten.

27-01-2022

Zelfsabotage van de Zwarte man.

Gedragingen die je bewust of onbewust negatief beïnvloeden.

Tijdens deze online sessie hebben wij gesproken over de verschillende voorbeelden van zelfsabotage en hoe we dit kunnen doorbreken zodat we onze ware potentieel behalen.

20-10-2021

The invisble circle:

Bindingsangst & Verlatingsangst.

Tijdens deze mooie interactieve praatgroepsessie hebben wij mannen bij elkaar gebracht om o.a. te praten over onze ervaringen met deze angsten, waar het vandaan komt en hoe we dit kunnen oplossen.

22-09-2021

Bridging The Gap

between the old and new generation of Men of the African diaspora

Tijdens deze sessie hebben we twee generaties van mannen afkomstig uit de Afrikaanse diaspora samen gebracht om wederzijds begrip te creëren en om van elkaar te leren

18-08-2021

Workshop: Money Identity

Tijdens deze interactieve workshop heeft Sersinho Gardt van Money-Motion de deelnemers meegenomen in het in kaart brengen van hun relatie m.b.t. geld. Om zo uiteindelijk hun Money Identity te vinden. 

21-07-2021

Mannelijkheid vs Vrouwelijkheid

Een enerverende sessie waarbij wij mannen en vrouwen hebben uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over hoe de relatie tussen de Afrikaanse man en vrouw verbeterd kan worden.

23-06-2021

Eenzaamheid

Tijdens deze sessie hebben wij gesproken over o.a. het voeren van diepe gesprekken met dierbaren als man en hoe je eenzaamheid kunt oplossen.

26-05-2021

Vergiffenis

Het is geen gemakkelijke reis om op een plek te komen waar je mensen vergeeft. Maar het is zo’n krachtige plek, omdat het je bevrijdt. Tijdens deze sessie hebben we gesproken over vergiffenis en waarom het zo belangrijk is.

12-05-2021

Liefde

Tijdens deze sessie hebben wij onder andere gesproken over wat liefde voor ons betekent en hoe we ermee omgaan als mannen.

14-04-2021 en 21-04-2021

De Onbesproken Olifant

Tijdens deze tweedelige sessie hebben wij gesproken over het uiten van je emoties als man en hoe we dit als kracht moeten zien in plaats van een zwakte.

27-02-2021

Workshop: Mindfulness

Tijdens deze online workshop onder leiding van Jewel Guy (reiki master, levenscoach en auteur van de boeken Dear Black Men & Dear Black Woman) uit Amerika, hebben wij een Mindfulness workshop georganiseerd. Tijdens deze workshop heeft zij de deelnemers verschillende ademhalingstechnieken geleerd om druk of stress te verminderen in ons leven.

25-02-2021 en 03-03-2021

Vaderschap

Onder leiding van psycholoog Soudi Rudge hebben wij tijdens deze tweedelige sessie gesproken over het thema Vaderschap.

17-02-2021

Groepsdruk

Tijdens deze online sessie hebben wij gesproken over groepsdruk en hoe we dit positief kunnen benutten binnen de Afrikaanse diaspora gemeenschap.

30-12-2020

Workshop: Ondernemerschap#4F4F4F

Tijdens deze online workshop heeft Reguillo Wijngaarde van Da Bounce ons meegenomen in de wereld van het ondernemerschap.

16-12-2020

Relaties

Tijdens deze online sessie hebben wij gesproken over de relaties in ons leven en de problemen die daarin verscholen zitten.

18-11-2020

Black Manhood

Tijdens deze online sessie hebben we gesproken over Black Manhood. Hoe is het om een man te zijn afkomstig uit de Afrikaanse diaspora en welke problemen komen we tegen in het leven.

15-10-2020

Gevoelens

Onder leiding van acceptatiecoach Joel Da Veiga hebben wij gesproken over hoe wij als mannen omgaan met gevoelens en hoe we dit beter kunnen doen.

23-09-2020

Zelfacceptatie

Onder leiding van acceptatiecoach Joel Da Veiga hebben wij gesproken over zelfacceptatie. De term zelfacceptatie word vaak verkeerd uitgelegd en begrepen. Het is geen eindpunt maar een beginpunt. Jezelf accepteren zoals je bent is slechts de eerste stap.

Gallerij