Als kinderen worden mensen blootgesteld aan gedragingen en constructies die hun gevoel van normaliteit bepalen. Het is jammer dat zwarte mannen direct en indirect gedrag hebben geleerd dat vaak leidt tot gewoonten die de voortgang ontsporen en hun potentieel belemmeren. Meer dan ooit zijn zwarte mannen nodig om hun ware potentieel te bereiken en leiders te worden in hun huizen en hun gemeenschappen. Deze geweldige prestatie kan niet worden bereikt terwijl mannen gedragssets oefenen die geen vooruitgang en groei ondersteunen. Hieronder vind je 7 geweldige gewoonten die elke zwarte man zou moeten uit oefenen in 2022.

 

 

Klik voor de volledige blog

Schermtijd minimaliseren

Ja, broeders we hebben tijd nodig om te ontspannen van systemisch racisme, gezinsleven en werk, maar escapisme (‘’afleidingen’’) en ontspanning zijn twee verschillende dingen. Mannen besteden te veel tijd aan het kijken naar televisie, sociale media en het spelen van videogames. Uit onderzoek door het Trimbos-instituut (https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5195832/jongeren-kijken-tot-7-uur-dag-op-scherm-en-vinden-dat-te-veel) is gebleken dat Jongeren van 16 tot 25 jaar kijken op een doordeweekse dag 6 tot 7 uur op een scherm. Dit is waardevolle tijd die kan worden besteed aan het werken aan doelen. Het leren van een nieuwe vaardigheid, het verkrijgen van informatie, het financieel geletterd worden of het verbeteren van je fysieke, spirituele en mentale gezondheid. Bovenal moet men de blootstelling aan sociale media verminderen. Afgezien van het feit dat het een aanzienlijke verspilling van tijd is, is aangetoond dat sociale media bijdragen aan een laag zelfbeeld, depressie en angst.

Tip: In plaats van Netflix of sociale-mediaplatformen, kun je sporten of wandelen. Vervang elke dag een uur televisie, internet, sociale media of videogames door fysieke activiteit.

Kwaliteit Slaap krijgen

Wij, als cultuur, verwaarlozen het belang van een goede nachtrust (https://www.hersenstichting.nl/dit-doen-wij/voorlichting/gezonde-hersenen/slaap/). Slaap is een VITAAL aspect van fysieke en mentale gezondheid. De meeste mensen zijn niet in staat om het volledige potentieel van hun mentale en fysieke mogelijkheden te maximaliseren, omdat ze als wandelende zombies zijn. Als je consequent minder dan 6 uur per nacht slaapt, verzwakt je immuunsysteem, ontregelt je stofwisseling en vergroot de kans dat je angst en depressie ervaart.

Tip: Stel een routine in waarbij je elke nacht minimaal 7 uur slaapt. Als je kinderen hebt, plaats ze dan op een eigen routine, zodat je de jouwe kunt volgen. Het is bijna onmogelijk om een gezond mens te zijn met onvoldoende slaap.

Gezond eten

De spreuk ‘je bent wat je eet’ is waar. Gezond eten zal elk aspect van je leven vergroten, vooral je mentale helderheid. Het voedsel met een tekort aan voedingsstoffen dat veel van onze broeders regelmatig eten, voorziet het lichaam, dat ons goddelijke voertuig is, niet van de brandstof die het nodig heeft om op een optimaal niveau te werken. Zou je auto goed lopen als je hem zou vullen met pannenkoekensiroop? Hetzelfde met je lichaam. Het lichaam zal niet goed functioneren op gefrituurd, suikerachtig, zout, voeding loos en bewerkt voedsel. Voed je lichaam met voedsel dat veel voedingsstoffen bevat, zoals fruit, groenten, volle granen, peulvruchten en kruiden.

Tip: Een goede gewoonte om op te bouwen is om elke week één maaltijd zonder vlees te eten. Ook kun je vandaag beginnen door een week geen frisdrank te drinken.

Doelen stellen en bereiken

“A man with a purpose is a driven man that will not be denied reaching the vision himself.”

Marcus Garvey

Schrijf je korte- en lange termijn doelen op. Korte termijn doelen zijn dingen die je vandaag, deze week of deze maand wilt bereiken. Lange termijn doelen omvatten langere perioden en kunnen zes maanden of langer duren. Zoek iemand die doet wat je wilt doen en bestudeer wat hij of zij heeft gedaan. De uren die je bespaart door de schermtijd te minimaliseren, kunnen worden gebruikt voor onderzoek naar experts, processen en strategieën die je kunnen helpen je doel te bereiken.

https://youtu.be/Czru2CuWyxQ 

Tip: Er is geen beter moment om met een doel te beginnen dan nu. Maak een wekelijkse to-do-lijst met doelen die je wilt bereiken. Maak, voltooi en herhaal. Naarmate je tijdmanagement en zelfvertrouwen groeien, kun je het aantal/de moeilijkheidsgraad van de doelen die je stelt vergroten.

Versterking van Geest en Lichaam

Een man afkomstig uit de Afrikaanse diaspora zijn in Nederland is ongezond, punt uit. We moeten de stress van systematische racisme, marginalisering en demonisering bestrijden. Een belangrijke manier waarop we ons lichaam kunnen helpen met deze stressfactoren om te gaan, is door een actieve levensstijl te leiden. Een actieve levensstijl is een manier van leven. Te veel raken verstrikt in de ijdelheid van lichaamsbeweging, verlangend naar grote biceps en platte buiken. Het echte doel van sporten is voor de biologische voordelen, niet voor de fysieke. Belangrijker dan lichamelijke gezondheid is iemands geestelijke gezondheid. Broeders, het macho-ding maakt ons kapot. We lijden in stilte door trauma uit de kindertijd, financiële druk, werkstress, relatieproblemen, ouderschapsverplichtingen en nog veel meer obstakels. Ik raad je ten zeerste aan om met een specialist te praten als je geen vertrouwde vriend of plek hebt om mee te praten. Sluit een keertje aan bij onze maandelijkse praatgroep sessies! Ik raad je ook aan om dit boek te lezen, The Unapologetic Guide to Black Mental Health van Rheeda Walker (https://www.bol.com/nl/nl/p/the-unapologetic-guide-to-black-mental-health/9200000116577732/?bltgh=iqzDQ0dctMwwJB10uPlJdA.2_9.10.ProductImage)

Lezen, Lezen en nog meer lezen

Je moet elke dag lezen, broeders. JE MOET LEZEN. Voor degenen die moeite hebben met lezen, moet je hulp krijgen, want onwetendheid is niet gelukzalig, onwetendheid is gevaarlijk. Zodra je begint met het minimaliseren van de schermtijd, heb je meer tijd om te lezen. Je zou elke dag minstens dertig minuten moeten lezen.

Voor degenen onder ons die moeite hebben om te beslissen wat ze moeten lezen, hier is een lijst met geweldige boeken om mee te beginnen. Deze boeken zullen informeren, onderwijzen en inspireren.

  • Message To The People | Marcus Garvey
  • Breaking the Curse of Willie Lynch | Alvin Morrow
  • African Holistic Health | LIaila Africa
  • The Deepest Well | Dr Nadine Burke Harris
  • The Four Agreements | Don Miguel Ruiz
  • The Mastery of Love | Don Miguel Ruiz
  • Strijd in je denken | Joyce Meyer
  • The Tao of Wu | RZA
  • The Psychology of Money | Morgan Housel
  • This Is Your Brain on Food | Uma Naidoo

Een Hobby hebben

Eerder benoemde ik de gewoonten van ongezond escapisme (‘’afleidingen’’). Broeders, we hebben een ontsnapping nodig, maar al te vaak ontsnappen we met de verkeerde dingen. Onthoud alsjeblieft dat televisie en sociale media zijn ontworpen om advertenties te verkopen en de geest van de massa te vormen. Lange tijd achter deze apparaten zitten, staat gelijk aan vrijwillige hersenspoeling. Broeders, jullie hebben een hobby nodig, iets dat je leuk vindt, iets wat je altijd al hebt willen doen, iets dat een gezond escapisme en stressvermindering mogelijk maakt.

Door de geschiedenis heen is de mens in staat geweest om miljoenen mensen te overwinnen, maar hij is niet in staat geweest zichzelf te overwinnen. Het veranderen van een gewoonte is geen gemakkelijke prestatie, maar met planning, strategie, vastberadenheid, consistentie en geduld zul je zegevieren. Wees waakzaam en probeer jezelf elke dag consequent uit te dagen terwijl je verbetert en groeit naar een betere man.